Maatwerk hijsoplossing voor Lister Buildings

Maatwerk hijsoplossing voor Lister Buildings

BKRS realiseerde de ombouw van de bestaande hijskraan en ontwierp een maatwerk hijsjuk dat voldeed aan alle vereisten om de kraan zo efficiënt mogelijk in te zetten
Alle cases

Doelen

Als innovatieve vastgoedorganisatie richt Lister Buildings zich op prefab woningbouw waarin hoofdzakelijk houten elementen verwerkt zijn. Sinds 2019 werken zij vanuit een pand van 20.000 m2, gevestigd in Weert. Omdat het pand voorheen gebruikt werd voor prefab betonbouw moesten de kranen die aanwezig waren in het pand worden aangepast naar het nieuwe concept. Hierbij waren gewicht en 100% flexibiliteit van hijsen de voornaamste uitdagingen. Dit omdat de units recht omhoog gehesen moeten worden aan een kolom die niet altijd op dezelfde plek staat. Hierdoor verandert het hijspunt regelmatig. De units moeten op de juiste punten worden opgepakt om schade te voorkomen. Verschillende modellen van units moeten hierdoor op andere punten worden opgepakt. Een verstelbaar hijsjuk biedt Lister Buildings de mogelijkheid ieder unit model op de juiste punten op te pakken zonder de units te beschadigen. BKRS realiseerde de ombouw van de bestaande hijskraan en ontwierp een maatwerk hijsjuk dat voldeed aan allevereisten om de kraan zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Het project

Lister Buildings is opgericht in 2019 om met een zelf ontwikkeld bouwsysteem circulaire woningbouw uit te voeren. Van architect tot onderhoud en afbraak, Lister Buildings is verantwoordelijk voor alle facetten binnen de woningbouw. De gehele keten valt hiermee binnen één bedrijf. Lister Buildings kan als enige in Nederland hoogbouw realiseren met hout. De constructies zijn dusdanig sterk dat zonder probleem tot 15 hoog gebouwd kan worden. Alles wordt prefab gemaakt, waardoor efficiënt, foutloos en snel gewerkt kan worden.

Als Manager Manufacturing is Jeroen Bergmans verantwoordelijk voor de off-site productie binnen Lister Buildings. Het 20.000 m2 pand waarin Lister Buildings gevestigd is, was ingericht voor prefab betonbouw. Het pand was hierdoor al voorzien van kranen die moesten worden aangepast naar het huidige concept. Hiervoor is Lister Buildings op zoek gegaan naar partners die konden helpen bij het inrichten van de kranen voor prefab houtbouw. Via eigen netwerk kwamen zij uit bij BKRS Crane Systems. Na een bezoek op locatie bekeken Lister Buildings en BKRS samen de optimale manier van het gebruik van de kranen. Hiervoor ontwerp BKRS vervolgens een kraan en hijsevenaar op maat.

Maatwerk hijsoplossing voor Lister Buildings

Onze oplossing

De maatwerk oplossing van BKRS Crane Systems is voorzien van katrollen waardoor 100% flexibiliteit van hijsen wordt gerealiseerd. Jeroen: “De variabiliteit van het recht kunnen hijsen door gebruik te maken van katrollen is een vrij uniek concept.” De kraan is voorzien van een universele hijsevenaar waardoor units van alle formaten opgehesen kunnen worden. Met het oog op multifunctionaliteit is het hijsjuk los te koppelen en mee te nemen naar de bouwplaats. Op deze manier kan het hijsjuk ook daar worden ingezet om de units op te pakken en op de juiste positie te plaatsen.

Nadat de kraan de Factory Acceptance Test succesvol had afgerond in de werkplaats van BRKS in Veghel, werd deze op locatie geïnstalleerd.

“Een uitstekende samenwerking. BKRS komt de afspraken na, ze zijn betrouwbaar en leveren een degelijk product. Een prima familiebedrijf om zaken mee te doen.” - Jeroen Bergmans.

In de bouwvak van 2022 zal BKRS Crane Systems een tweede kraan leveren in hal 2 van Lister Buildings. Daarnaast zal een rail met een lorry worden ontworpen en geproduceerd om dwarstransport van de units mogelijk te maken binnen het pand van Lister Buildings.

Het geleverde werk

   Logo

   Over de opdrachtgever

   Lister Buildings ontwikkelt circulaire, houten woongebouwen, waarin betaalbaarheid gecombineerd wordt met de hoogst mogelijke kwaliteit.

   Benieuwd naar oplossingen voor kraansystemen?

   Pieter Bekkers
   Pieter BekkersDirecteur/Eigenaar
   Onze certificeringen
   iso9001.png
   iso vca.png
   BEKIJK DE CERTIFICERINGEN ›
   Ontvang onze nieuwsbrief

   Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om up-to-date te blijven