Maatwerk hijsmiddel voor Doka

Maatwerk hijsmiddel voor Doka

Van Doka kreeg BKRS de opdracht om een uniek hijsmiddel te ontwerpen voor een bouwproject. BKRS heeft dit hijsmiddel volledig zelf ontworpen.
Alle cases

Doelen

Doka is een bouwbedrijf. Ze zijn momenteel bezig met de constructie van gebouwen met circa 50 verdiepingen.

Om een gebouw vloeren en plafonds te geven moet je constant een mal oftewel een bekistingstafel naar boven tillen. De mal wordt op zijn plek gezet en vervolgens komen er muren omheen. In de mal wordt beton gegoten. Zodra het beton hard is wordt de mal weer verwijderd.

Normaal wordt de mal met de hand plaat voor plaat aangebracht. Dit kost erg veel tijd. Daarom wilde Doka voortaan één grote, complete bekistingstafel gebruiken. Maar het naar boven hijsen van zo’n enorme mal is een grote uitdaging. Daarom schakelden ze BKRS in.

Maatwerk hijsmiddel voor Doka

Onze oplossing

BKRS heeft met zijn in-house engineers een hijsmiddel gemaakt dat groot en sterk genoeg is voor een bekistingstafel van Doka. Het hijsmiddel, dat eigenlijk een grote haak is, is door BKRS volledig zelf ontworpen en gefabriceerd. Na zes weken was het product al klaar, wat voldeed aan de strakke deadline van Doka.

De haak heeft een capaciteit van 3500 kilogram en kan tafels van 10 bij 3 meter tillen. Het voordeel hiervan is dat je met deze grote haak veel kunt prefabben op de grond. Je stelt een tafel op de grond samen en hijst hem dan naar boven. Vervolgens stort je heel eenvoudig vloeren boven op het plafond. Dit levert een grote tijdsbesparing op voor Doka.

Maatwerk

Doka is erg blij met het hijsmiddel. Het maatwerk voldoet aan alle wensen van Doka. BKRS denkt graag out-of-the-box om hun producten zo efficiënt mogelijk te maken. Zo is de haak dankzij de vakwerkconstructie vrij licht en heb je dus geen dood gewicht. De haak is demonteerbaar en daardoor makkelijk te transporteren.

Logo

Over de opdrachtgever

Doka is een internationale producent en leverancier van bekistingen die gebruikt worden in alle domeinen van de bouwsector. Doka heeft meer dan 150 jaar familiegeschiedenis. Hierbij profiteren onze klanten wereldwijd van de waarden die hieruit gegroeid zijn: betrouwbaarheid, ervaring en wederzijds vertrouwen. Doka heeft een wereldwijd personeelsbestand van 7.400, met 160 vestigingen in 70 landen op 5 continenten.

Benieuwd naar oplossingen voor kraansystemen?

Pieter Bekkers
Pieter BekkersDirecteur/Eigenaar
Onze certificeringen
iso9001.png
iso vca.png
BEKIJK DE CERTIFICERINGEN ›
Ontvang onze nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om up-to-date te blijven