Enkelligger portaalkraan met vacuümheffer voor Expandable

Enkelligger portaalkraan met vacuümheffer voor Expandable

BKRS realiseerde in een bestaande hal een enkelligger portaalkraan op rails, inclusief vacuümheffer voor de assemblage van verbreedbare trailers.
Alle cases

Doelen

Expandable kwam naar BKRS voor een portaalkraan met vacuümheffer, om invulling te geven aan de nieuwe productielocatie voor de assemblage van verbreedbare trailers. Door de groei van Expandable is het mogelijk dat de nieuwe productielocatie op de korte termijn een oplossing is, waarna het bedrijf een volgende stap zal maken in de uitbreiding van de productie. Naar verwachting stopt de groei van Expandable niet, waardoor het belangrijk was dat de kraan  ook meegenomen kon worden naar een andere productielocatie.

De enkelligger portaalkraan met vacuümheffer wordt gebruikt bij de productie van de verbreedbare trailers met sandwichpanelen tot wel 13,5 meter lang en 2,5 meter breed, waarmee Expandable trailers samenstelt. BKRS heeft hiervoor een verstelbare, op maat gemaakte vacuümheffer met verstelbare zuignappen bij de portaalkraan geleverd. Hiermee kan Expandable de panelen in één keer efficiënt en zonder beschadigingen verplaatsen en kantelen bij de productie van de trailers.

Het project

Expandable is producent van mobiele en verbreedbare trailers, die in verschillende branches toegepast worden. Zo levert Expandable trailers die ingezet worden voor marketing, productpresentaties, auto- en motorsport, hospitality, medische toepassingen, en in de tv- en filmindustrie. Het bedrijf is begonnen in 2016 en heeft sinds 2019 een productielocatie in Eersel die al diverse keren is uitgebreid. De laatste uitbreiding betreft een nieuwe productiehal van circa 5000 m2 waar de nieuwe enkelligger portaalkraan is geplaatst.

De staalconstructie van deze hal was niet geschikt was voor een ingebouwd kraansysteem. Vandaar dat de keuze viel op een portaalkraan. Dit kraansysteem grijpt niet in in de bestaande infrastructuur en kon zo eenvoudig worden toegepast op de nieuwe productielocatie.

Ook de levertijd was voor de opdrachtgever belangrijk. Met een doorlooptijd van zo’n vier maanden kon Expandable snel op de nieuwe locatie de productie opstarten.

Ronald Nieuwenhuizen, operationeel directeur Expandable: ‘’Montage van de kraan in de hal ging erg professioneel met een goed geolied team en het benodigde equipment. De kraan stond eigenlijk in twee dagen.’’

Enkelligger portaalkraan met vacuümheffer voor Expandable

Onze oplossing

BKRS dacht mee in de uitdagingen van de klant. Zo was het voor Expandable belangrijk dat de kraan met kraanrail in de toekomst meegenomen kan worden naar een andere locatie. Ook wilde men de maximale hijshoogte benutten; omdat de kraan in een bestaande hal komt te staan, is de kraan op maat gemaakt voor de hal. Dit was nog een reden voor Expandable om naar BKRS te komen voor een stuk maatwerk, in plaats van te kiezen voor een gebruikte kraan.

‘’De communicatielijnen met BKRS zijn heel direct, wat makkelijk schakelt. Ook straalt BKRS vanaf het begin het gevoel uit dat ze de klus gewoon klaren en dat ze doen wat ze beloven.’’- Ronald Nieuwenhuizen

BKRS heeft hierom voor dit project een enkelligger portaalkraan op rails geleverd inclusief vacuümheffer. De rail werd gemonteerd op de bestaande betonvloer, een extra fundering hiervoor was niet nodig. De kraan heeft een maximale bedrijfslast van 5.000 kilo, een overspanning van 26 meter, een kraanbaan lengte van 58 meter, een maximale hijshoogte van 8 meter, en de kraan is radiografische bestuurbaar. De vacuümheffer is verstelbaar en zo geconfigureerd dat deze op alle sandwichpanelen past die Expandable gebruikt bij de productie van de trailers. Hierdoor is het mogelijk om alle handelingen tijdens het productieproces uit te voeren zonder deze tussendoor opnieuw te hoeven verstellen.

Het geleverde werk

    • De enkelligger potraalkraan kan over de gemonteerde rails worden verplaatst. 

    • De maximale hijshoogte van de hal is benut door een op maat gemaakte kraan.

    • De portaalkraan grijpt niet in op de infrastructuur van de hal die niet geschikt is voor een ingebouwd kraansysteem.

    • De zuignappen van de vaccuümheffer zorgen voor een efficiënte assemblage zonder schade.

    • Alle panelen kunnen worden behandeld door slimme configuratie van de vacuümheffer!

Logo

Over de opdrachtgever

Expandable is producent van mobiele en verbreedbare trailers, die in verschillende branches toegepast worden. Zo levert Expandable trailers die ingezet worden voor marketing, productpresentaties, auto- en motorsport, hospitality, medische toepassingen, en in de tv- en filmindustrie.

Benieuwd naar oplossingen voor kraansystemen?

Pieter Bekkers
Pieter BekkersDirecteur/Eigenaar
Onze certificeringen
iso9001.png
iso vca.png
BEKIJK DE CERTIFICERINGEN ›
Ontvang onze nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om up-to-date te blijven